Sikeresen szerepeltek hallgatóink a 35. OTDK-n. Az Intézetünk munkatársai által vezetett témák közül 3 pályamunka került díjazásra.

Az Műszaki Tudományi szekció Gépi tanulás és képfeldolgozás tagozatában különbdíjban részesült Gulyás Oldal Laura Kézgeometria és tenyérfelismerés alapú biztonsági beléptetőrendszer című pályamunkájával, konzulense Kovács András, tanszéki mérnök. Munkájában egy beléptetőrendszer hardver és szoftverrendszerét fejlesztette ki, mely kézről készített képeken a kéz geometriai jellemzőit és tenyérmintázatot ellenőrzi le a beléptetéskor.

Az Informatika Tudományi szekció Matematikai módszerek és algoritmusok 1 tagozatában különdíjat érdemelt ki Szabó-Gali Ákos Adaptív Tűzijáték Algoritmus alkalmazása kétdimenziós Inverz Hőközlési Probléma megoldására című munkájával, témavezetői Dr. habil. Felde Imre, egyteemi docens, és Dr. habil. Szénási Sándor, egyetemi docens. A hallgató a kétdimenziós inverz hőkezelési probléma megoldására fejlesztett ki GPU architektúrán futó optimalizált megoldást az adaptív tűzijáték módszer segítségével.

A Had- és Rendészettudományi szekció Elektronika, infokommunikáció tagozatában második díjazásban részesült Váraljai Gábor Lövedék észlelés és elkerülés gépi látás segítségével Unity 3D ben című pályamunkája, konzulense Dr. habil. Szénási Sándor, egyetemi docens. A hallgató szimulációs rendszere gépi látás módszerekkel észleli lövedékek közeledtét, és mélytanulásos neurális hálózat felhasználásával keres megoldást a lehetséges elkerülésre.

Köszönjük konzulens kollégáink eredményes munkáját, a hallgatóknak pedig további sikeres kutatást kívánunk!